Terápiás kutyák

A terápiás kutyák alkalmazása kezd egyre jobban elterjedni az országban. Számtalan tudományos tanulmány és felmérés bizonyítja a kutyák pozitív hatásait a fejlesztő foglalkozások folyamán. A célszemélyek úgy dolgoznak, hogy nem érzik feladathelyzetben magukat, több a sikerélményük, és magabiztosabbakká válnak. A terápia folyamán sokkal magasabb a motivációs szintjük a kutya jelenlétében, így kedvvel, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon.

A kutyás terápia alkalmazási területei:
értelmileg akadályozott, mozgásban akadályozott, beszédükben akadályozott gyermekek fejlesztése, halmozottan fogyatékos gyermekek fejlesztése, egyéb akadályozottsággal élők (autisták, tanulási zavarral küzdő gyermekek, hiperaktív gyermekek), idősek otthona, pszichológiai problémák.

A kutyás terápiákon alkalmazható fejlesztés fő területei:
motoros és orientációs képességek (testtudat kialakítása, alapmozgások és egyensúlyérzék fejlesztése, téri tájékozódás fejlesztése, finommotorika), megismerő funkciók fejlesztése (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezet, gondolkodás fejlesztése), beszédfejlesztés (fúvó, szívó légzőgyakorlatok, artikulációs izmok ügyesítése)

Ha érdekli a kutyás terápia, és további kérdései vannak kérjük vegye fal a kapcsolatot alapítványunkkal.