Mozgássérült segítő kutyák

A mozgássérült segítő kutyák olyan fajta segítséget tudnak nyújtani fogyatékkal élő embertársainknak, amelyre mi emberek nem vagyunk képesek. Rendelkezésükre állnak a nap 24 órájában, segítőkészségük kimeríthetetlen, őszinte szeretet adnak előítélet és elvárások nélkül. Segítenek fizikailag, érzelmileg, lelkileg. Támaszként szolgálnak gazdáiknak, miközben mindent megtesznek, hogy segítsék őket.

A legtöbben el sem tudjuk képzelni milyen az, ha beesik a kerekes szék alá egy tárgy, és nem tudjuk felvenni, ha a kiválasztott üzletbe, vagy gyógyszertárba lépcső vezet, és nem tudunk szólni az eladónak. Ilyenkor a kerekesszékben élőknek az az egyetlen lehetősége, hogy megkér valakit, persze ha van valaki a közelben, hogy segítsen. Kutyával mindez könnyebb, mert őt megkérni egész más, mint egy embert, a kutya lelkes, és boldoggá teszi, hogy gazdáját szolgálhatja, mindig ott van, és szívesen fogadják más emberek is, ha például őt küldi be gazdája egy üzletbe, melyet nem tud megközelíteni.

A kutyák segítenek a közlekedésben, ajtó nyitással, villanykapcsolással, kosarat visznek a szájukban, amibe pár dolgot bele lehet tenni, így a gazda keze szabadon maradhat. Segítenek öltözni, odaviszik a gazdihoz a cipőt, ruhadarabokat, segítenek a ruhákat levenni, le tudják húzni a kabát újját, a kesztyűt, zoknit. Felveszik, ami leesett, még a legapróbb dolgokat, akár egy pénzérmét is, el lehet küldeni őket tárgyakért, odaviszik a telefont, kulcsot, távirányítót, stb. Tárgyakat lehet küldeni velük más emberekhez, pl. kulcsot a kapuhoz, ha látogató érkezik.

Ha szeretne mozgássérült segítő kutya tulajdonosa lenni, vegye fel velünk a kapcsolatot.