Terápiás kutyakiképző képzés OKJ-s

Habilitációs kutyakiképző OKJ képzés

(Debrecen, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Kalocsa)
2012.10.17 | MATESZE – Aura Segítő Kutya Alapítvány

A MATESZE az Aura Segítő Kutya Alapítvány együttműködve “HABILITÁCIÓS KUTYAKIKÉPZŐ” képzést indít (a képzés OKJ-s szakképesítést ad).

2013 január 1-től az OKJ-s rendszer átalakul, így minimum 600 órás lesz ez a képzés is, melynek költsége is jelentősen megemelkedik. Ha időt és pénz szeretnél megspórolni, még utoljára ebben az évben jelentkezhetsz a jelenlegi feltételekkel.

A képzés adatai:
A szakképesítés azonosító száma: 52 810 01 1000 00 00
A képzés időtartama: 194 óra (54 óra elmélet, 140 óra gyakorlat)
A képzések időpontjai: péntek (délután), szombat, vasárnap

A képzés helyszínei: Debrecen, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Kalocsa
A képzés költsége:
képzési díj: 150.000 Ft (3 részletben is fizethető)
vizsgadíj: 47.000 Ft
A képzés jelentkezési határideje: 2012.12.15.

Jelentkezés
E-mailen elküldött kitöltött és aláírt jelentkezési lappal.
Jelentkezési lap letölthető: ITT
Jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadunk el maximum 15 főig.

SAJÁT KUTYA NEM FELTÉTEL!

habilitacio_cikk_kep_01

Segítő kutyákat kiképzők képzése a Magyarországi Magiszter Alapítvány szervezésében
Az országosan elismert Magyarországi Magiszter Alapítvány az OFA/9121/18. pályázati támogatásán nyert a Segítő kutyákat kiképzők képzésének támogatására. A program célja, hogy a támogatott tizenegy fő foglalkoztatott OKJ-s “Habilitációs kutyakiképző” szakképesítést szerezzen. A képzés idén januárban kezdődött.

habilitacio_cikk_kep_02

Elméleti és gyakorlati oktatás
Az elméleti modulok oktatása az alapítvány oktatótermében, míg a gyakorlati képzést az AURA Segítő Kutya Alapítvány ezer négyzetméteres, sík, füvesített, körbekerített, sötétben kivilágítható kiképzőpályán valósítottuk meg, ahol rendelkezésre állnak a kiképzéshez szükséges akadályok, eszközök és zárt kennelek. Az otthoni gyakorlást a hallgatók a szervezetük által biztosított területen tudták megvalósítani.

habilitacio_cikk_kep_03

A munkáltató szervezetek igényei szerint
A célcsoportot felmérve, konzultálva a munkáltató szervezetekkel és figyelembe véve a pályázat követelményrendszerét a képzésünkön Pécsről és Budapestről is részt vesznek az oktatáson. A gyakorlati képzés során figyelembe véve a gyakorlati tapasztalatok nagyfokú szórását, a hallgatók egyénileg és kis csoportokban dolgoznak. A kutyakiképzés során kezdetben kiképzett, vizsgázott terápiás kutyákkal dolgoztak. A terápia gyakorlatán a hallgatók megfigyelték a kutyás terápiát és a vizsgázott felvezetők munkáját. Később, ahogy a kiképzésen megismerték a terápiás kutyákat, és képesek őket terápiát imitáló helyzetben megfelelően irányítani, részfeladatokat teljesíthetnek. Aztán fokozatosan bonyolultabb és összetettebb feladatsorokat teljesíthetnek az oktató irányítása mellett. A hallgatók a kutyakiképzés és a terápia gyakorlatán is kapnak “házi feladatot”, melyeket heti két nap saját szervezetüknél gyakorolhatnak (“otthon gyakorlás”). A “házi feladatokat” mindig egyeztetjük a munkáltatók kiképzésvezetőivel. Így a képzés ideje alatt a hallgatók aktívan tudnak dolgozni a munkáltató szervezetüknél, saját kutyát képeznek, terápián vesznek részt.
A képzés végén a hallgatók OKJ-s vizsgát tesznek az SZVK szerint, és sikeres vizsga esetén “Habilitációs kutyakiképző” szakképesítést szereznek.

habilitacio_cikk_kep_04