Bemutatkozások

Debrecen

Krajczár Gabriella és Kavics

Konduktor és kutyás terapeuta     

A pályafutásom közel 30 éve kezdődött mikor is a diplomaszerzés után elhelyezkedtem Debrecenben a Gyermek rehabilitációs központban, azóta is ott dolgozom 0-18 éves korú gyermekekkel. Emellett a Faragó utcai óvodában látom el az NSI-s gyermekek fejlesztését. Óraadó tanárként pedig a KLIK Hajdúböszörményi Tankerületben óvodás és iskoláskorú gyerekek fejlesztését végzem.

Tevékenységi kör:

Várom barátságos, gyermekbarát környezetben 0-18 éves korú gyerekek szülők jelentkezését, akik nem kezdtek el időben beszélni, nem ügyes a mozgásuk, nem figyel a felnőttre, illetve a társaira, vagy nem köti le a játék hosszú távon.

Segítségemre van egy jól képzett terápiás kutya, sok-sok kisgyermek igaz barátja.

KAVICS 5,5 éves ivaros kan kutya       

Fajtája: Labrador retriever

4 éve naponta dolgozik gyerekekkel mérhetetlen türelemmel és megértéssel.

Szabadidőmben képzem a következő generációs kutyámat: Szikrát, aki Kavics utódja.

 

 

Kalányos Andrea   

Kalányos Andrea vagyok. 13 éve dolgozom egy debreceni általános iskolában, ahol látássérült gyermekek tanulnak. Már kisgyerekként rajongtam a kutyákért, és ez a rajongás a mai napig elkísér. 2013-ban jelentkeztem habilitációs kutyakiképző tanfolyamra, ahol sikeres vizsgát tettem. Ezen a képzésen és a gyakorlati munka során értettem meg igazán, milyen csodálatos a kutya és az ember kapcsolata, hogy milyen fantasztikus az együttműködésük a terápiás munka során.  Sok emberhez szeretnék eljutni és segíteni a kutyaterápia fejlesztő módszerei által.

 

 

 

 

 

Bökönyszegi Adrienn

Amióta csak az eszemet tudom, szeretem a kutyákat, akikre teljes értékű társként tekintek. Segítő szakmámból   kifolyólag azt gondolom, nem csak társként, barátként, hanem munkatársként is számíthatok rájuk. Nagy álmom vált valóra, amikor a Habilitációs Kutyakiképző bizonyítványomat a kezemben tarthattam, és még nagyobb vágyam teljesült azáltal, hogy lehetőségem lett önkéntesként az Aura Segítő Kutya Alapítvány nagyszerű csapatához csatlakozni.

Mottóm:

“Nincs felesleges ismeret, nincs értelmetlen információ, nincs egyetlen lényegtelen pillanat sem! Életed minden egyes lépésére, minden ezredmásodpercére szükséged volt, hogy eljuthass oda, ahol ma vagy.”

 

 

 

 

Nyíregyháza és környéke

Szabó Ági és Zizi

Sok éve élek kutyával, – Nyíregyházán – de eddig mindig házi kedvencként tekintettem rájuk és az életünknek is e szerint voltak részesei.
Mikor Zizi hozzánk került ez megváltozott. Vidám, játékos természete minket is magával ragadott, érdekes volt látni milyen könnyen veszi fel a kapcsolatot más emberekkel és kutyákkal. Mivel aktív, mozgékony kölyökkutya volt, keresni kezdtem mivel tudnám a képességeit jobban kibontakoztatni. Sok mindent kipróbáltunk és egyszer csak megtaláltam a terápiás felvezetői lehetőséget, gondoltam kipróbálom magunkat…
Ahogy telt az idő láttam, hogy Zizi egyre ügyesebb, és milyen jól érzi magát ebben a „szakmájában”.
Ha ő nem lenne, soha nem jutottam volna el az élet erre a területére, hálás vagyok, hogy együtt élvezhetjük a szakma csodáit.
Az, hogy jó helyen vagyunk, és mint terápiás kutya rátermett a feladatra mi sem bizonyítja jobban, hogy sikeres terápiás kutya-felvezetői vizsgát tettünk. Ez igazolja, hogy bár a véletlen sodort bennünket erre, de tud koncentrálni arra, aki épp vezeti, azokra, akikkel csoportosan játszik és a gazdira is, élvezve minden pillanatát.
Reméljük minél több helyre eljutunk és tudunk segíteni Nyíregyházán és környékén, ahol munkavágyát és egyéni képességeit kibontakoztathatja.

Paulik Anikó és Artúr

A nevem Artúr 7 éves golden retriever és vizsgázott terápiás kutya vagyok. A társam Paulik Anikó pedagógus, aki több mint tíz éve foglalkozik 14 és 25 éves korú, sajátos nevelési igényű fiatalokkal, illetve speciális diákokkal kitartóan és türelmesen. A mi párosunk már 6 éve dolgozik együtt Nyíregyházán a RIDENS Speciális Iskolában. A közös munka többet jelent puszta „barátságnál”, aktívan és örömmel segítem a terápiás munkánkat. Anikó gazdámmal hetente két alkalommal a RIDENS tornatermében, 10 értelmi- és érzékszervi akadályozott, autista, valamint mozgássérült diák várja izgatottan, hogy megkezdődjön a játék, ami valójában egy kemény munka. A játék, azaz munka során tanulják meg a fiatalok mi a tolerancia, azaz mások tiszteletben tartása. Megtanulják mi is a gondoskodás, törődés. A játék hatással van az egész fejlődésükre. Segítünk felkelteni a figyelmüket, motiváljuk a tanulókat a kommunikációra, a feladatokra, segítjük szocializációjukat. A gyerekek gyakran erejük felett teljesítenek csakis miértünk. Egyes gyerekek nyitottabbá és együttműködőbbé válnak, másoknak lassacskán mozdul a merev izomzat, mozdul a nehezen forduló tenyér, fognak a merev ujjak – ennyit tesz a mi közös jelenlétünk.
Mi, akik köztudottan kutyaszerető nép vagyunk, együtt, összefogva ily módon segítjük embertársainkat.